Ínyenc Klub


Az iskola történetében nem ismeretlen az Ínyenc Klub fogalma. 1995-ben, többek között Kecskés Gáborné és Voleszák Zoltán patronálásával indult be az Ínyenc Klub, és az eltelt több mint 25 évben számtalan rendezvény került megszervezésre.

A rendezvény célja, hogy a diákjainkat önálló munkára és felelősségtudatra neveljük. A diákok - tanári segítség és irányítás mellett - összeállítják a menüsort, beszerzik az alapanyagokat, menükártyát készítenek, termet dekorálnak, elkészítik és tálalják az ételeket, fogadják a vendégeket, felszolgálják az ételeket és italokat, az alkalomhoz illő műsorral szórakoztatják a meghívottakat. A rendezvény másik célja pedig, hogy az iskolánkba járó tanulók szülei, hozzátartozói képet kapjanak az itt folyó szakmai és közösségi életről.

A rendezvény felmerülő költségeit az osztályoknak kell állniuk vagy osztálypénzből, vagy erre a célra külön szedett szülői támogatásból.

A rendezvényre a diákok két hozzátartozót (szülő, testvér, rokon) hívhatnak meg.

Ínyenc Klubot szervezhet bármelyik osztály, illetve osztályok közösen is. Az osztály egyik része a konyhán, másik fele az étteremben lát el feladatokat. Szakképzős évfolyamok esetén a pincér és szakács-cukrász osztályok közösen vállalkozhatnak a rendezvény szervezésére.


További felvilágosításért Rákóczy László gyakorlati oktatásvezetőhöz lehet fordulni.


Várjuk az osztályok jelentkezését az Ínyenc Klub rendezvényeinek megszervezésére!