Tanári elismerések


Erfurti Szakács- és Cukrászolimpia 2016


A 2016-os Erfurti Szakács- és Cukrászolimpián Németh Tibor szakoktatónk BRONZ ÉRMET szerzett és még 2 diplomával is díjazták munkáját!


Szívből gratulálunk ehhez a szakmai sikerhez!


Az eseményről készült képekből összeállított album, a kapcsolódó Sopron TV-s adás és az M1 televízió interjú:


Voleszák Zoltán - Schnitta Sámuel-díj


A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség a pincér szekció legmagasabb elismerését, a Schnitta Sámuel-díjat adományozta Voleszák Zoltán tanár úrnak!

Intézményünk valamennyi dolgozója és tanulója nevében gratulálunk!


Köszönjük és büszkék vagyunk rá, hogy Voleszák tanár úr iskolánkban fejti ki évtizedek óta kiemelkedő szaktanári és szakírói munkásságát!


Kisalföld cikk (kisalfold.hu, 2010.05.10.):

Gasztronómiai éremeső a soproniaknak

Soha ilyen még nem történt a gasztronómiai szövetség legfőbb budapesti fórumán: a soproni küldöttség tagjait hétfőn éremesővel halmozták el az országos szervezet vezetői.Sikeres soproniak - balról jobbra: Vránich István, Hegedűs István, Takácsné Pölöskei Dóra, Voleszák Zoltán, Mészáros Tibor a kupával és Dömötöri László.


A Soproni Gasztronómiai Régió alelnöke, Voleszák Zoltán éttermi mester, vendéglátóipari, idegenforgalmi szakértő munkásságát Schnitta-díjjal ismerték el. Az ifjúsági tagozat vezetőjeként, szaktanárként és szakíróként is nevet szerzett magának, munkái közkedvelt kiadványok a szakiskolákban. A Soproni Ízutazás és Telebendő Napok szervezésében is érdemeket szerzett.

Kőrös Ildikó - Az év idegenvezetője


Kőrös Ildikó - Az év idegenvezetője (Kisalföld, 2010.03.05.)

Horváth Péter - Sopron kiváló pedagógusa2009. december 13-án az 1921-es nevezetes népszavazás emléknapja alkalmából tartott díszünnepségen vehette át Horváth Péter, iskolánk nyugdíjba vonuló szakmai igazgatóhelyettese a Sopron Kiváló Pedagógusa kitüntetést.

Horváth Péter 1970-től 2009-ig dolgozott a Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakképző Iskola és Kollégiumban.

1983-tól nyugdíjba vonulásáig az intézmény igazgatóhelyettese volt. 1985-től folyamatosan foglalkozott tantervfejlesztéssel és tankönyvírással. 1997-től az IMF Emberi erőforrások fejlesztése világbanki projekt vendéglátóipari-idegenforgalmi szakmacsoport vezetője volt. 1998-1999-ben ő koordinálta, szervezte az iskolaépület átépítését, modernizálását.

Horváth Péterben az újra mindig nyitott, nagy tapasztalatú, a magyar szakképzés legjobb hagyományait követő és újat teremtő pedagógust köszönthetünk.

Az iskola vezetősége, dolgozói és tanítványai nevében szívből gratulálunk a város legrangosabb pedagógiai kitüntetéséhez, és örömteli, élményekben gazdag, békés nyugdíjas éveket kívánunk!


A Kisalföld cikke, 2010. január 7.