SVK Aranytorta


Az SVK Aranytortára kiírt pályázat nyertese Sztanics Regina cukrász tanuló.



Az SVK Aranytortához szükséges anyagok


Tészta:


Gesztenyekrém:


Joghurtkrém:


Zselé:


Az SVK Aranytorta készítése


A tojásfehérjét az összes cukorral kemény habbá verjük, majd lassan hozzákeverjük a tojássárgáját illetve a lisztes keveréket. Papírral bevont karikában 180-185 °C-on, enyhén gőzös sütőben 30-35 percig sütjük. Fontos, hogy a karikában hagyjuk kihűlni. Majd 2 részre vágjuk.


Zselé készítése: A vizet felforraljuk, majd hozzáadjuk a zselatinpor és a kristálycukor keverékét. 2-3 alkalommal habzásig hevítjük, lemerjük róla a vékony habréteget és átszűrjük. Langyos állapotban dolgozunk vele.


Gesztenyekrém készítése: A gesztenyepürét a porcukorral, a vaníliás cukorral, a vízzel és a rummal csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot és a zselét.


A natúr joghurtot a felforrósított mézzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot és a zselét.

A tortát rétegezve, karikába töltjük: tésztalap - gesztenyekrém - tésztalap - joghurtkrém, hűtőben 3-4 órát dermesztjük, majd rákerül a zseléréteg.


Bevonat készítése: A maradék zseléhez homoktövisszörpöt vagy -lekvárt keverünk.