SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum

OM kód: 203051/014 | 9400 Sopron, Ferenczy János u. 1-3.

Intézmény logo

Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium

HírekKözérdekű adatokÓRARENDKRÉTA

Pincér - vendégtéri szakember

Pincér - vendégtéri szakember illusztráció

Turizmus-vendéglátás ágazat képzése, amely szakképzettség megszerzésével zárul. A pincér-vendégtéri szakember a vendéglátó egységekben fogadja az érkező vendégeket, igény szerint ételt és italt ajánl, majd felszolgálja a kiválasztott ételeket. Folyamatosan figyel vendégeire, kínál, utántölt, rendben tartja az asztalt. Számlát készít és lebonyolítja a fizettetést.

Azoknak a fiataloknak ajánljuk, akiket érdekel a vendéglátás területe, a szervezés és logisztika, valamint szeretnek emberekkel dolgozni. A szakképzettséggel a végzett szakemberek kiválóan el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon. A végzett fiatalok számára nyitva van az út a szakirányú tanulmányok folytatására.

KOMPETENCIAELVÁRÁS

Kiváló kommunikációs készség, jó problémamegoldó képesség, állóképesség, nagy terhelhetőség, jó stressztűrő képesség, empátia, szervezőkészség, együttműködő képesség.

A SZAKKÉPZETTSÉGGEL RENDELKEZŐ

  • elvégzi az üzemeltetéssel kapcsolatos teendőket;
  • figyelemmel kíséri az árukészletet, részt vesz az áru szakszerű minőségi és mennyiségi átvételében, tárolásában és dokumentálásában;
  • ismerteti a választékot, ételeket ajánl az allergének figyelembevételével, italokat ajánl, azokat párosítja a vendég által megrendelt ételekhez;
  • felveszi a rendelést;
  • felszolgál, a különböző felszolgálási rendszerek és az egység igényeinek figyelembevételével előkészíti a felszolgáláshoz szükséges eszközöket, elkészíti az italokat, majd szakszerűen kiviszi az ételeket, italokat a vendégek asztalához;
  • barista, bartender, sommelier tevékenységet végez;
  • figyelemmel kíséri a vendégek kéréseit, a vendégek étkezése során kommunikál, tájékozódik elégedettségükről;
  • megszervezi a saját és beosztott munkatársai munkáját, ellenőrzi azt;
  • kiállítja a számlát, kezeli a pénztárgépet, éttermi szoftvert.

ISKOLASPECIFIKUS INFORMÁCIÓK A KÉPZÉSHEZ

Általános információk:

  • Képzés időtartama: 1.5 év, vagy
    1 év, ha:
    • rendelkezik előképzettséggel vagy munkahelyi igazolással a szakmában eltöltött évekről
    • részt vesz egy tudásfelmérésen és szintvizsgán
  • A belépés feltétele 8. osztály elvégzése és az egészségügyi alkalmasság (tüdőszűrő)
  • A képzés típusa mindegyik esetben: esti képzés

 

A Soproni SZC teljes képzési kínálata felnőttek számára:

A 2024/2025-ös tanévre szóló tájékoztató jelentkezési határidő: 2024. aug. 27.

 

Előzetes online jelentkezési lehetőség (nem kötelező):

Jelentkezési űrlap

Egy gmail.com-os cím szükséges a kitöltéshez.

 

Jelentkezési lap:

SZC-s jelentkezési lap (2024/2025-ös képzésekre) jelentkezési határidő: 2024. aug. 27.

A főoldalon felhasznált kép forrása: Image by pch.vector on Freepik


Partnereink

SZC logo

Soproni Szakképzési Centrum


Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium

9400 Sopron, Ferenczy János u. 1-3.

Telefon: +3699312779

E-mail: svk@svk.hu

OM azonosító: 203051/014


2024Soproni SZC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium